пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Йон Колфер - Артеміс Фаул

Фентезі останнім часом стало моїм найулюбленішенім жанром:) До книжок в цьому стилі у мене дві вимоги:

  • головними героями повинні бути діти або підлітки. Фентезі з дорослими головними героями теж читаю, але там де з'являються дорослі часто стає нудно:) і півкнижки про кохання. 
  • магічний світ повинен бути тісно пов`язаний з нашим, тобто магічні істоти повинні жити на одній з нами планеті у одній з нами реальності, або мають бути наявні чарівні "двері" у чарівний світ. 

Хоча вимог у мене тільки дві, таких книжок не дуже і багато. Зрозуміло, що я перечитала Гаррі Поттера і Нарнію, Пітера Пена і Ключі від Королівства і ще багато інших, так що пошук гарної казки стає все складнішим.

Остання прочитана мною книжка цього жанру називається "Артеміс Фаул", її написав ірландський письменник Йон Колфер. Тут все як треба - головні герої хлопчина-підліток Артеміс, і фея Холлі. Феї, та інші міфічні істоти живуть у нашому світі, але під землею - на поверхні завдяки людям для них не залишилось місця. Дія відбувається в Ірландії - наймагічнішому місці на землі, саме в Ірландії найбільша вірогідність зустріти фею, леприкона, ельфа чи навіть страшного троля.
З поміж усіх інших подібних книжок і історій, ця виділяється тим, що наш головний герой, 12-річний Артеміс - геній-злочинець. І його мета, захопити світ і здобути якомога більше грошей.
В першій книзі, а всього їх дев'ять, Артеміс дізнається про магічний народ і вирішує відібрати в нього все золото. Слід зазначити, що його план майже вдався.
Книжка мені сподобалась, але в ній чогось не вистачає, якось не співчуваєш героям. І історія цікава, і персонажі, і всі подробиці про магічних істот, і сюжет захоплює, а от душевного єднання з персонажами нема:)
Чи буду читати інші книжки цієї серії ще не вирішила.
Оцінка 7 з 10:) 

Немає коментарів:

Дописати коментар