пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

"Скандинавська міфологія" від Ніла Геймана

Здається, що холод і сніг завітали вчора до Нью-Йорку, лише для того щоб створити атмосферу та декорації до нової книжки Геймана "Скандинавська міфологія". Мабуть, Тінь з "Американських богів" постарався:)
Міфи Скандинавії. Ніл Гейман (Norse Mythology, Neil Gaiman)

Попри снігову бурю, зал театру Town Hall New York, що вміщає майже півтори тисячі глядачів був майже заповнений, було лише кілька порожніх місць де-не-де, але всі квитки були розпродані. Коли ми стояли у черзі на вхід, люди навіть ходили і шукали чи не продає хто зайвого квиточка. Чесно кажучи, я була дуже здивована, все ж таки це вечір-зустріч з письменником, а не концерт суперзірки чи бродвейське шоу, ще й така погода.
Гейман почав свій виступ з того, що прочитав розповідь з своєї нової книги "Скандинавська міфологія". Читав він твір під назвою "Стіна", про те як Один, щоб уберегти богів від тролів та велетнів вирішив побудувати стіну. Чужим коштом звісно. У зв'язку з деякими політичними подіями, що останнім часом відбулись у країні, публіка дуже активно реагувала на цю розповідь. Народ сміявся, плескав в долоні й зачаровано слухав. Крім того, що Гейман прекрасний письменник, він же й дуже гарно читає в голос та розповідає. Мені здається, що якщо він вийде на сцену і почне читати склад освіжувачу повітря, то всі теж будуть слухати з відкритим ротом.
Потім показали трейлери до серіалу "Американські боги", що виходить на екрани буквально через кілька тижнів, та до фільму "Як розмовляти з дівчатами на вечірках", за однойменною розповіддю
Далі були питання і відповіді, де Гейман зізнався що пише продовження "Ніколиде" та працює над сценарієм до ще одного серіалу на основі книги "Добрі знамення", що він написав у співавторстві з Террі Прачетом.
Після виступу письменник ще підписував книжки, але ми вирішили не штовхатись. До речі, у ціну квитка входив примірник "Скандинавських міфів" з автографом. Так що крім моря задоволення ми отримали ще й по книжечці. Підписаній! Навіть не думала, що від вечора творчості письменника можна залишитись у такому захваті:)

Немає коментарів:

Дописати коментар