суботу, 11 липня 2015 р.

Містер Мерседес - Стівен Кінг (Mr. Mercedes by Stephen King)

Детектив від Стівена Кінга,  не містичничний, без монстрів і надприродних сил, але від того не менш цікавий. Цей раз Кінг вирішив нас полякати людьми, звичайними людьми які ходять поміж нас, які приходять до нас що-небудь відремонтувати, доставляють товари, продають морозиво у фургончиках. Вони поміж нас. Божевільні і дуже небезпечні.


Кінг мабуть вирішив, що досить нас лякати казочками, треба налякати нас реальністю. Починається все одного холодного осіннього дня, в країні криза і на ярмарок вакансій з самого-самого ранку збирається багато людей...вони скупчились біля входу і чекають відкриття. Холодно, все вкрито туманом, настрій у всіх препаршивий. Несподівано з темряви на повній швидкості вилітає потужний сріблястий мерседес і їде у саму гущу людей.
Того ранку 8 чоловік загинуло і багато було поранено. Водія таємничого мерседесу-вбивці так і не знайшли. Слідчим у цій кривавій справі був детектив Білл Ходжес.
Минуло кілька років, він вийшов на пенсію і активно займається нічим. Їсть та дивиться телевізор. Жінка пішла від нього, донька виросла... Все частіше і частіше до Білла приходить думка про самогубство. Аж тут йому приходить анонімний лист, від людини, яка була за кермом мерседеса тієї страшної ночі. Колишніх поліцейських не буває, тому Ходжес береться за розслідування.
До самого кінця не відомо, хто ж візьме гору - детектив чи маніяк-убивця, у Кінга все можливо:) Книжка весь час тримає у напрузі, гарно прописані живі персонажі, лекга мова, вічна боротьба між добром і злом - все у кращих традиціях короля жахів.
Найстрашнішим у цій книгі є те, що вбити багато людей дуже-дуже легко, було б бажання, а все інше можна легко і швидко організувати підручними матеріалами. А божевільним вбивцею -террористом може буть ось цей приємний продавець морозива, чи бабуся - божа кульбабка у сусідній машині, чи електрик який щойно приїхав по виклику і якому ви, привітно посміхаючись, відкрили двері і впустили в свій будинок... Вони поміж нас..

Немає коментарів:

Дописати коментар