понеділок, 23 січня 2017 р.

Автомобіль із Пекарської. Андрій Кокотюха

"Автомобіль з Пекарської" Андрія Кокотюхи - третя книга у серії Ретророман. Другу книжку я не читала, але історії між собою майже не пов'язані, тож це взагалі не заважало. У книзі ми знову зустрічаємось з Климом Кошовим, помічником львівського нотаріуса. Як завжди, сам того не бажаючи, Клим опинився у центрі загадкових і небезпечних подій.
Автомобіль із Пекарської. Андрій Кокотюха
У центрі Львова вбито доньку місцевого нафтового магната, а головним підозрюваним у злочині є її таємний коханець - Густав Сілезький, знайомий нам з першої книжки. В нього є алібі, але таке, про яке поліцейським краще не знати, тож Густав нагадує Климу про давній боржок і вимагає від нього знайти справжнього вбивцю.
У цій справі Кошовому допомагає його давній друг Йозев Шацький та Магда Богданович, з якою Клим, як виявилось дуже посварився у другій книзі серії.
Книга досить цікава, хоча хто ж вбивця я здогадалась раніше Кошового. Читається легко, тож рекомендується як книжка для відпочинку. Гарно описаний Львів. Добре також те, що описи вплетені в розповідь, а не вставлені окремими шматками.
Не сподобалось те, що зноски в книзі (а там час від часу зустрічаються незнайомі слова), хтось дуже розумний розмістив у кінці книжки. Не знаю чия це була така ідея, але це було дуже незручно. Та це вже не до автора.
Оцінка 6 з 10. Легкий детективчик на один раз, шанувальникам Кокотюхи сподобається.

Немає коментарів:

Дописати коментар