неділю, 5 червня 2016 р.

Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling, West Virginia)

Західна Вірджинія. Дика і Вражаюча. Саме так її рекламують в усіх туристичних проспектах. Її називають найпівденнішим північним штатом і найпівнічнішим південним штатом. Цей штат на 75% вкритий лісами, знаходиться досить недалеко від нас, але дуже погано нами вивчений, тож коли постало питання чим зайнятись на довгі вихідні, ми вирішили майнути до Західної Вірджинії. Вірджинія і справді виявилась дикою. Я читала, що однією з головних індустрій в штаті є туризм, але я не зовсім розумію, як вони на цьому туризмі гроші заробляють, тому що парки були всі безкоштовними, поїсти там майже немає де, з сувенірами і антикварними магазинами теж туго, тож мені здається, що сильно багато там туристи не залишають. У більшості місць було дуже мало людей, хоча можливо ми просто такі місця обирали. Потім, як ми вже їхали додому, ми побачили туристичні осередки, де життя кипіло, але їх було досить мало і тільки на півночі штату.
Підвісний міст у Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling Suspension Bridge, West Virginia)

Першим містом куди ми поїхали був Віллінг, я вже була там п'ять років тому, але як показує практика через п'ять років усі місця можна об'їжджати знову, все забуваєш:) Також минулого разу відомий вілінгський підвісний міст був закритий, тож ми по ньому не погуляли.
Вілінг тоді був вмираючим містом, за ці роки нічого не змінилось, але здається місто почало зовсім потроху оживати.
Щонайменше, на вулицях були люди і машини, планувався якийсь марафон, і навіть була відкрита кав'ярня. Такий собі варіант населеного міста-привида.
Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling, West Virginia)
Ми відразу ж пішли до мосту, який, незважаючи на свій пристойний вік, виглядає дуже гарно. Протягом двох років 1849-1851 він був найбільшим підвісними мостом світу.
Підвісний міст у Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling Suspension Bridge, West Virginia)
Міст було побудовано по проекту Чарльза Еллета Молодшого (Charles Ellet Jr), який також працював над проектом моста на Ніагарі.Головний проліт мосту - 310 метрів, висота башт - 40 і 48 метрів.  Його багато разів реставрували і модернізували, останній раз у 1980 році.

Цікаво те, що міст ще і досі активно використовують, це найстаріший підвісний міст у США по якому все ще їздять автомобілі, але тільки легкові. Міст було побудовано ще до появи машин, тож максимальна вага пересувних засобів, які проїжджають через міст повинна бути не більше 1800 кілограмів. Щоб уникнути перевантаження кількість автомобілів, що знаходяться на мосту корегується світлофорами з обох сторін мосту.
Підвісний міст у Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling Suspension Bridge, West Virginia)
Найкрасивіша добре збережена будівля у місті -театр Капітол (Capitol Theatre). Це найбільший театр у штаті.
театр Капітол, Вілінг, Західна Вірджинія (Capitol Theater , Wheeling, West Virginia)
У ньому проводяться щонедільні концерти кантрі-музики - Джамборі(Jamboree USA), які транслюються по радіо. До речі, це радіо-шоу посідає друге місце у списку найстаріших радіо-шоу Америки.
театр Вікторія, Вілінг, Західна Вірджинія (Theater Victoria, Wheeling, West Virginia)
Театр побудовано у 1928 році і на те щоб його побудувати і декорувати витратили цілий мільйон доларів. Спочатку там лише показували фільми, але у 1929 році його став використовувати Симфонічний оркестр Вілінгу. Шоу Джамборі переїхало у театр у 1933 році. Згодом це шоу переїхало у театр Вікторія на сусідній вулиці, але після того як у театрі Капітол перестали показувати фільми воно повернулось назад.
театр Вікторія, Вілінг, Західна Вірджинія (Theater Victoria, Wheeling, West Virginia)
Ця дивна будівля, побудована у 1916 році - рідкісний зразок будівель у стилі раннього Арт-Деко. Колись у ній був магазин товарів для художників і належала вона кільком поколінням сім'ї Кірк(Kirk). У 2008 році магазин закрився. На сьогодняшній день будівля стоїть порожня і нікому не потрібна. Як і багато інших, дуже гарних будинків у місті.
будівля у стилі раннього Арт-Деко,Вілінг, Західна Вірджинія (Wheeling, West Virginia)
Коли Вілінг був багатим процвітаючим містом тут побудували дуже велику і гарну станцію на залізній дорозі Балтімор-Огайо (Wheeling-B&O Railroad Passenger Station), зараз вона використовується Коледжем Західної Вірджинії. Станцію було побудовано у 1908 році, у стилі боз-ар. Досить несподівано було побачити таку величну будівлю у такому місці
Cтанція на залізній дорозі Балтімор-Огайо (Wheeling-B&O Railroad Passenger Station)
Сподіваюсь, що економіка і далі буде зростати, а у Вілінг буде приїжджати багато туристів і він знову стане багатим і процвітаючим містом.

Немає коментарів:

Дописати коментар