Як виявилось, кінець червня - початок липня найкраща пора збирати лаванду. З'ясували ми це випадково, знайшовши на просторах Інтернету
ферму Плезант Веллі, єдину ферму у Нью Джерсі, на якій лаванду вирощують, а також продають саджанці і виготовляють з неї всілякі дуже ароматні штучки.
Знаходиться ця ферма у місті Морганвілль(Morganville) на півдні штату, серед живописних краєвидів і дуже дорогих величезних будинків. Ми довго шукали, як же на цю ферму потрапити, тому їздили там колами навкруги, дивились і дивувались. Знайти в'їзд на ферму нетривіальна задача, він виглядає як в'їзд до когось додому. Тому лише після ретельного вивчення сайту ферми, нам вдалось потрапити на неї.
Лаванда буває різна, і пахне вона теж уся по різному. Вона буває не лише “гірською”, як у пісні, а і французською, англійською, і, виведеною спеціально для наших країв, нью-джерсійською. Лавандові кущі відрізняються висотою і кольором квітів. Але одна риса єднає усі види лаванди - вони дуже приємно пахнуть. Хочеться там просто сидіти і нюхати:)
Відвідувачам ферми пропонують нарізати собі букети, щоб вдома теж так пахло. Звичайно ми скористались такою можливістю. Власник ферми показала нам як саме правильно збирати лаванду і розказала, що найсильніше вона пахне перед тим як розквітнути.
Ми довго бродили по полю ретельно вибираючи кожен колосок, не для того щоб вибрати найкращі, а щоб побути там подовше і нанюхатись:) Та в цей день була страшна спека, тож ми справились досить швидко.
Звичайно нам захотілось щоб у нас вдома теж така краса була, тож ми ще купили кущик нью-джерсійської лаванди. Сподіваюсь, що оленям, зайцям, білкам і іншим жителям нашого двору вона до смаку не прийдеться і наступного року ми будемо збирати лаванду на власному "городі":)
Немає коментарів:
Дописати коментар