пʼятницю, 24 червня 2016 р.

Лаванда...(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)

Як виявилось, кінець червня - початок липня найкраща пора збирати лаванду. З'ясували ми це випадково, знайшовши на просторах Інтернету ферму Плезант Веллі, єдину ферму у Нью Джерсі, на якій лаванду вирощують, а також продають саджанці і виготовляють з неї всілякі дуже ароматні штучки.
Лаванда.(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)

Знаходиться ця ферма у місті Морганвілль(Morganville) на півдні штату, серед живописних краєвидів і дуже дорогих величезних будинків. Ми довго шукали, як же на цю ферму потрапити, тому їздили там колами навкруги, дивились і дивувались. Знайти в'їзд на ферму нетривіальна задача, він виглядає як в'їзд до когось додому. Тому лише після ретельного вивчення сайту ферми, нам вдалось потрапити на неї.
Лаванда.(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)
Лаванда буває різна, і пахне вона теж уся по різному. Вона буває не лише “гірською”, як у пісні, а і французською, англійською, і, виведеною спеціально для наших країв, нью-джерсійською. Лавандові кущі відрізняються висотою і кольором квітів. Але одна риса єднає усі види лаванди - вони дуже приємно пахнуть. Хочеться там просто сидіти і нюхати:)
Лаванда(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)
Відвідувачам ферми пропонують нарізати собі букети, щоб вдома теж так пахло. Звичайно ми скористались такою можливістю. Власник ферми показала нам як саме правильно збирати лаванду і розказала, що найсильніше вона пахне перед тим як розквітнути.
Лаванда.(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)
Ми довго бродили по полю ретельно вибираючи кожен колосок, не для того щоб вибрати найкращі, а щоб побути там подовше і нанюхатись:) Та в цей день була страшна спека, тож ми справились досить швидко.
Лаванда.(Pleasant Valley Lavender Farm, Morganville, NJ)
Звичайно нам захотілось щоб у нас вдома теж така краса була, тож ми ще купили кущик нью-джерсійської лаванди. Сподіваюсь, що оленям, зайцям, білкам і іншим жителям нашого двору вона до смаку не прийдеться і наступного року ми будемо збирати лаванду на власному "городі":)

Немає коментарів:

Дописати коментар