суботу, 12 березня 2016 р.

Стентон Холл, Натчез, Міссісіпі (Stanton Hall, Natchez, MS)

Стентон Холл - дуже гарний будинок з обовязковим дуже поганим туром. Без гіда у будинок не пускають, а роль гіда полягала в тому, що після трьох хвилин розповіді, вона собі сіла в куточку і запропонувала нам самим ходити дивитись та задавати питання. Дуже інформативно і захоплююче (сарказм)
На додачу до всього у інтернеті не дуже багато інформації про Стентон холл, там абзац, там інший, так що чогось цікавого не вдалось знайти. Інтер'єр будинку фотографувати не можна, тож фотографій теж небагато.
Стентон Холл, Натчез, Міссісіпі (Stanton Hall, Natchez, MS)

Стентон Холл - найбільший "довоєнний" будинок Натчез. В будинку два поверхи загальною площею більше тисячі квадратних метрів, стелі висотою більше 5 метрів і трьохметрові двері. Він був побудований у 1857-1859 роках для ірландського іммігранта і успішного плантатора Фредеріка Стентона (Frederick Stanton). Маєток тоді називали не Стентон Холл, а Белфаст, на честь столиці Північної Ірландії
Стентон Холл, Натчез, Міссісіпі (Stanton Hall, Natchez, MS)
Будинок, побудований у популярному стилі неогрек, займає цілий кватрал, ну звісно не сам будинок, а і землі на яких він стоїть, але навіть на той час це було розкішшю. Побудувати таку красу коштувало 83 тисячі доларів, і це без меблів і внутрішнього оздоблення. Архітектором маєтку був Томаз Роуз (Thomas Rose).

На декорування будинку теж не пожаліли грошей і сил: мармурові каміни з Нью Йорку, металеві чудернацькі люстри з Філадельфії, дзеркала з Франції...Все було підібране так, щоб вражати і якістю, і красою і ціною.
Нажаль насолоджуватись будинком містеру Стентону довелось недовго, він помер буквально через пару місяців після завершення будівництва, а вже через два роки почалась війна, і будинок було окуповано військами Союзу. Сім'я Стентонів прожила тут до 1894 року, а потім маєток було перетворено на Коледж для дівчат.
Стентон Холл, Натчез, Міссісіпі (Stanton Hall, Natchez, MS)
В 1938 році будинок було придбано історичною спільнотою, відреставровано і відкрито як музей. У 1974 Стентон Холл визнали Національною історичною пам'яткою.
Річка Міссісіпі (Mississippi River)
На цьому ми завершили своє знайомство з архітектурними дивами Натчез.
Пішли ще прогулялись понад річкою, заодно подивившись на приготування місцевих до Різдвяного параду, і вирушили далі до останнього пункту призначення - Віксбургу.
Пожежна машина, Натчез, Міссісіпі

Немає коментарів:

Дописати коментар