неділю, 6 березня 2016 р.

"А мелодія не закінчується", Мері Хіггінс Кларк (The Melody Lingers On, by Mary Higgins Clark)

Мері Хіггінс Кларк -  одна з моїх улюблених авторів детективів. Вони в неї простенькі, про дівчаток, що потрапили у складну кримінальну ситуацію і намагаються якось з неї виплутатись.  Дія зазвичай, відбувається в дуже знайомих місцях: Нью Джерсі, Коннектикут, Нью Йорк.  Від її книжок я багато не очікую, читаю щоб розслабитись, коли вже мозок зовсім не працює,  але нажаль остання книга навіть при відсутності строгих критеріїв розчарувала. Занадто все просто. Чи письменниці нема що сказати більше, чи я постаріла:) Книжка занадто солодка, таємниця майже не існує, герої пласкі.

Сюжет стандартний - гарна молода жінка, на цей раз її звати Лейн Хармон. Чоловік Лейн трагічно загинув тому вона сама виховує донечку, якій щойно виповнилось 5 років. Лейн - дизайнер інтерьерів будинків багатих та успішних людей, тому коли одного разу її начальниця каже що в цей раз Лейн доведеться зайнятись оформленням простенького будиночка в Нью Джерсі, Лейн розуміє що щось тут не чисто.
Замовником дизайну виступила жінка Паркера Беннета, відомого на всю Америку шахрая. Він заснував інвестиційну спілку, зібрав з багатьох людей гроші, всього 5 мільярдів, і зник з ними два роки тому. Існує версія що Паркер загинув, але в неї не вірять ні люди, ні його сім'я ні ФБР.
Звичайно Лейн закохується у сина Паркера Беннета, Еріка, звичайно ж він закохується в неї, звичайно ж він гарний, розумний, неодружений, обожнює її доньку і так далі. За законами жанру в кінці всі виявляються не тими за кого себе видавали, 5 мільярдів і Паркера Беннета знаходять, добро виграло, зло знешкоджене.
Мабуть на цій книзі я завершу моє знайомство з творчістю Мері Хіггінс Кларк, так як від кількості почала страждати якість. Дуже примітивно і приторно все, дії головних злодіїв не логічні і не мають ніякого пояснення, інтриги - 0. Дуже жаль. Доведеться знов шукати щось в такому стилі для читання в моменти, коли думати взагалі не хочеться.

Оцінка 2 з 10.

Немає коментарів:

Дописати коментар