суботу, 27 січня 2018 р.

Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)

Хто сказав, що ходити в ліс можна лише влітку? Зимовий хайкінг, якщо тепло одягнутись, теж приємний і цікавий, особливо якщо піти у сосновий ліс
Пайн-Берренс, що у перекладі означає "сосновий пустир" - це територія на півдні Нью-Джерсі, мало заселена і вкрита густим сосновим лісом. Таке ім'я дали цьому регіону не лише тому що тут багато сосен і мало людей, а й тому що земля тут піщана і неплодюча, виростити щось у ній майже неможливо, тож перші європейські поселенці цю територію не вподобали.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)

Коли приїжджаєш у Пайн-Берренс не віриться що ти все ще у Нью-Джерсі - порожні дороги, ніде нікого і нічого, куди не глянь - лише сосни й тиша.
Саме у Пайн-Берренс за легендами живе Джерсійський Диявол - міфічне створіння, яке має тулуб людини, голову коня з двома рогами, кажанячі крила, зміїний хвіст та козячі ноги.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Кажуть, що колись тут жила жінка, яку називали Матуся Лідс(Mother Leeds) і було у неї дванадцять дітей. Коли вона взнала що знову вагітна, тринадцятою дитиною, вона прокляла її, і сказала що ця дитина буде Дияволом. В ніч коли дитина з'явилась на світ бушувала страшна гроза, пологи були важкими, та дитина народилась звичайною, зовсім не схожою на Диявола. Аж тут вдарив грім і вона перетворилась на страшну потвору, загарчала, заверещала і, вбивши повитуху, вилетіла в димар і втекла у сосни. З тієї пори монстр живе у лісі та полює на худобу, домашніх тварин і маленьких дітей.
За іншою легендою Матуся Лідс була відьмою, і народила дитину від самого Диявола. Також існує більш раціональне пояснення походження Джерсійського Диявола, але кого воно цікавить:)
Диявола хотіли впіймати багато разів, Філадельфійський Зоопарк навіть запропонував нагороду в 10 тисяч доларів тому хто це зробить, але Диявол виявився мудрішим за мисливців і так ніколи й не потрапив у їх пастки.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Крім того що у Пайн-Берренс водиться Диявол, тут ще часто переховувались бандити, яких називали Сосновими Грабіжниками (Pine Robbers). Через те що земля тут непридатна для фермерства селились в цих краях найбідніші люди, розбійники, люди які за тими чи іншим причинами переховувались від уряду чи правосуддя, дезертири, біглі раби, контрабандисти, браконьєри та інші кримінальні елементи. Ще та компанія! Сосни вважались не найкращим районом, про який ходили історії, часто породжені самими жителями, щоб тут трохи менше чужих шастало. Також говорять, що у Соснах похований легендарний пірат Капітан Кідд і саме тут десь сховані його скарби. Про Пайн-Берел існує багато інших легенд і чуток, розказують тут про небезпечну Чорну собаку та оленя-привида, про Дівчину-З-Золотим-Волоссям і Блакитну Діру - недзвичайно блакитне і надзвичайно глибоке озеро....Також привітний сосновий ліс відомий тим, що тут полюбляли ховати трупи італійська та інша мафія, хоча знову ж таки - можливо в цьому більше вигадки ніж правди.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Жодного привида чи диявола ми під час наших блукань лісом не зустріли, зате за давньою традицією наших подорожей в якийсь момент ми усвідомили, що ми як завжди знаходимось чортзна де, серед густого лісу, на ґрунтовій дорозі, на зовсім не призначеній для цього машині:)
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
В якийсь момент ми таки вирішили розвернутись і далі не їхати, бо щось дорога ставала все гірше і гірше, а застрягнути в піску в наші плани в той день не входило.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Припаркувавшись просто серед лісу, ми сходили до пожежної вежі, на яку влітку можна навіть вилізти, пошукали яку-небудь більш менш цивілізовану стежку, не знайшли, подивувались наявності у глухому лісі дорожніх знаків та й поїхали до більш цивілізованого парку - Джейкс Бренч Кантрі Парк (Jakes Branch County Park).
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Дорогою запримітили закинуту залізну дорогу, попри те, що в нас таке є прямо біля будинку, радісно побігли бродити шпалами у соснах :)
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Коли ми приїхали до парку вже було пізно, тож добре що стежки у парку легенькі й короткі - нам якраз вистачило часу щоб оббігти їх і повернутись до темряви назад.
Пайн-Берренс, Нью-Джерсі (Pine Barrens, NJ)
Пайн-Берренс - дуже гарна і мало розвідана частина нашого штату, тож тепер ми чекаємо тепла, щоб повернутись туди ще раз, і похайкати, і покататись на велосипедах.

Немає коментарів:

Дописати коментар