неділю, 28 січня 2018 р.

Люди Нью-Йорку: Голуб'яча Мама

За що люблю Нью-Йорк, так це за його цікавих персонажів. Деякі з них дуже відомі, такі як Голий Ковбой з Таймс-Сквер, деякі назавжди залишаться безіменними, як безхатченко що часто танцює зранку на розі 6-ї й 32-ї вулиці, а деякі стали частиною вуличного мистецтва міста і кожного дня додають родзинок в атмосферу міста. Одна з таких особистостей - Голуб'яча мама.
Люди Нью-Йорку: Голубяча Мама (Mother Pigeon, NYC)

Спочатку я подумала, що ці птахи справжні, і лише з другого погляду зрозуміла, що вони зроблені з тканини. Робить їх Голуб'яча Мама - нью-йоркський художник Тіна Пінья Трачтенбург(Tina Piña Trachtenburg). Вона переїхала у Нью-Йорк у 80-х роках і закохалась у місто. На даху її будинку жила зграя голубів, яких вона стала підгодовувати. Скоро птахи почали впізнавати художницю й супроводжувати її всюди. Так голуби стали її захопленням, яке згодом переросло у щось більше.
Люди Нью-Йорку: Голубяча Мама (Mother Pigeon, NYC)
Тіна завжди займалась мистецтвом, особливо вона полюбляє працювати з тканиною, навіть робить власний одяг, тож вона почала робити невеличкі м'які скульптурки голубів. Спочатку дарувала їх друзям і знайомим, потім стала показувати їх на вулицях і м'якенькі голуби приєднались до справжніх і стали частиною Нью-Йорку. Тіна ж стала заробляти на життя роблячи різноманітні статуетки птахів і іноді тваринок.
Люди Нью-Йорку: Голубяча Мама (Mother Pigeon, NYC)





Немає коментарів:

Дописати коментар