вівторок, 7 листопада 2017 р.

Дзеркальна Маска. Ніл Гейман

Колись дуже давно я бачила дуже дивний фільм "Дзеркальна маска". З творчістю Ніла Геймана тоді я ще не була знайома, але фільм мені сподобався. Лише кілька років потому, вже перечитавши майже все написане моїм улюбленим письменником я дізналась, що "Дзеркальна Маска" теж його твір.

"Дзеркальна маска" досить коротка розповідь, в якій головна героїня Гелена Кемпбелл, донька циркових кочових артистів, дуже хоче нормального осілого життя. Бажанням властиво збуватись, але часом не так, як нам це уявлялось.
Мама Гелени тяжко захворіла і лежить в лікарні, тож сім'я Кемпбелів і їх цирк осіли у місті біля госпіталю. Дівчинка звинувачує себе у хворобі матері, тому що буквально за пару годин до того, як їй стало погано, вони дуже посварились.
Змучена переживаннями одного вечора Гелена засинає і потрапляє в дивний світ, який поступово захоплюють тіні і де її весь час плутають з якоюсь Принцесою, яка судячи з усього не дуже приємна особа. У химерному світі Гелена знайомиться з Валентином, дивнуватим жонглером. Разом вони подорожують до Міста Світла, якому загрожує небезпека - на нього насувається всепоглинаюча темрява. Врешті решт дівчинка, і її вірний друг потрапляють до Королеви, яка має одне лице з її матір'ю. І Місто і Королеву від Тіні може врятувати лише амулет на пошуки якого відправляються Гелена і Валентин.
Увесь світ, як і книга повні абсурдних ситуацій, нелогічностей і дуже вдало передають те відчуття, коли ти спиш, бачиш якусь маячню, яка наче дуже схожа на реальність, але трошечки щось не так, до того ж ти не можеш прокинутись, і все це тобі не подобається :) Все це Гейман дуже вміло передав, додавши трохи свого специфічного гумору, сарказму та нескінченну фантазію. Книжка трохи дитяча, тому 7 з 10.

Немає коментарів:

Дописати коментар