четвер, 29 грудня 2016 р.

Позбався п'ятдесяти речей. Гейл Бленк. (Throw out fifty things. Gail Blanke)

Щоб у твоє життя увійшло щось нове, треба спочатку з нього викинути щось старе. Cаме ця думка є основним мотивом книги - "Позбався п'ятдесяти речей", Гейл Бленк. Якби я писала відгук про неї відразу після прочитання, він би був негативним. Але пройшов деякий час, і я зрозуміла, що дві речі поради з неї, я використовую досить часто, хоч п'ятдесят речей так і не викинула (але, якщо зізнатись чесно, дещо я таки повикидала).
Починається книга з того, що автор пропонує навести порядок вдома і викинути п'ятдесят речей, але це мають бути різні речі, так наприклад 50 старих журналів рахуються за одну річ. Автор проводить нас по всіх кімнатах, розказуючи, що вона викинула, різні історії зі свого життя та своїх знайомих. Ідея в тому, щоб не просто повикидати все підряд, а повикидати саме непотрібні речі, ті які вам не подобаються, не функціонують, чи глянувши на які, ви згадуєте щось неприємне. Частину з непотрібного можна пожертвувати тим, кому ці речі можуть стати у нагоді, частину, яка буде просто сміттям, треба просто викинути й забути.
Розібравши завали у будинку слід взятись за завали у своїй голові. З цим набагато важче, і це рідко можна зробити за один день, але це робити варто. У кожного є свої речі, які треба віднести на смітник, мені особисто найбільше сподобалась порада, викинути право "бути правим". Часто виникають ситуації, коли життя несправедливе, і ми праві, але нічого зробити не можемо. Можна зануритись у це з головою, а можна зітхнути й відпустити. Добре працює у щоденних ситуаціях, наприклад, якщо вас підрізали на дорозі, можна почати сердитись і зіпсувати собі настрій на цілий день, або ж ще гірше - теж почати порушувати правила та агресивно вести машину, тим самим наражаючи на небезпеку себе і інших, а можна плюнути і забути про те "що я ж був правий".
Інша дуже проста, але корисна порада - мати свою пісню. Пісню, яка заряджає позитивом і дає енергію. Слухати цю пісню варто кожний раз, коли вам треба моральні сили, щоб гарно виступити на конференції, впевнено почуватись у новій компанії, чи попросити підвищення. Хоч здається це трохи дитячим, але працює. Не обов'язково всі перемовини чи виступи після прослуховування пісні будуть найвдалішими, але ви будете впевнені, що ви були найкращою версією себе у цій ситуації.
У автора є свій сайт -http://www.throwoutfiftythings.com/, на якому можна ділитись своїми досягненнями в розборі завалів, звантажити список з яким можна пройтись по будинку та просто поспілкуватись. 
Оцінка 7 з 10.

Немає коментарів:

Дописати коментар