пʼятницю, 18 вересня 2015 р.

Що впало, те пропало, Стівен Кінг (Finders Keepers, Stephen King)

"Що впало, те пропало" - найновіша книга Кінга. Вона була опублікована на початку червня цього року. Щоб послухати її я записалась у чергу десь приблизно у той самий час і отримала її на початку вересня. Два місяця це досить швидко, з врахуванням того, що книжки у бібліотеці можна брати аж на 21 день:) Мабуть люди дуже швидко її прослуховували і повертали:) Я сама вчора не заспокоїлась поки не дослухала. Слухала по дорозі додому, приїхала і дослуховувала її аж поки не дослухала. Їла слухала, посуд мила - слухала, потім довелось ще і у ванні прибрати, і почту розібрати, і купони перебрати, і на поличках все скласти:) Просто слухати аудіо-книжку і нічого при цьому не робити - важко:)

"Що впало, те пропало" - друга книга з трилогії про Білла Ходжеса. Перша, "Містер Мерседес", вийшла минулого року. В цій книзі ми знову зустрінемо наших старих друзів: Білла, Холлі, Джерома, Барбару і Бреді - вбивцю з Мерседесу.
Хоча у розповіді багато посилань на першу книгу і спільні головні герої, для того щоб нею насолодитись першу книгу читати не обов'язково. Але впевнена, що її захочеться прочитати відразу після закінчення "Що впало, те пропало".
Починається історія в далекому 1978 році, коли Морріс Белламі вбиває дуже відомого письменника Джона Ротштейна. Мотивом вбивства були не гроші, а безцінні нотатки письменника, неопубліковані романи, поезія, розповіді. Морріс, більше всього, хоче перечитати все що написав його улюблений автор, але потрапляє у в'язницю за інший злочин.
Перед цим правда він встиг заховати і рукописи, і гроші, які згодом знайшов тринадцятирічний хлопчик Піт. Батько Піта, постраждав від рук Містера Мерседесу, і гроші сім'ї були дуже потрібні. Так все і почалось. І може б і закінчилось, аби Моррісу, засудженому до довічного ув'язнення, не вдалось вийти достроково на волю після 36 років у в'язниці.
Книжка читається на одному диханні, а кінець дуже інтригуючий і багатообіцяючий. Третя частина має бути просто бомбою. Саме за це я терпіти не можу читати серії книг, до того моменту, як всі вони опубліковані:) Тепер чекати цілий рік, як мінімум.
Оцінка 9 з 10.




Немає коментарів:

Дописати коментар