четвер, 3 вересня 2015 р.

Адвокат з Личаківської, Андрій Кокотюха

Приїхала з України, привезла мішок книжок:) Ну добре, не цілий мішок, а тільки дві. У нас мабуть в будинку українських книжок і всього іншого українського більше ніж у багатьох в Україні:) То подарують щось українське, то самі купимо. А українську літературу і літературу українською, я вважаю, треба підтримувати, тому замість сувенірів запасаюсь книжками.

Так от, повертаємось до Кокотюхи:) Це друга його книга, яку я прочитала. І якщо перший раз його книжка була майже випадковим вибором, то друга вже була куплена цілком усвідомлено:) "Адвокат з Личаківської" - історичний детектив. Його дія відбувається на початку ХХ століття. Головний герой, Клим Кошовий, киянин, тікаючи від переслідувань царської влади, приїжджає до Львову з метою почати нове життя. Допомогти йому в цьому має його друг, адвокат Євген Сойка. Нажаль, нове життя почалось зовсім не так, як планувалось, всі гроші вкрали, друга вбили і взагалі все пішло шкереберть.
Окремо слід зазначити ще одну дійову особу - Львів. Його заплутані вулички, запашну каву і атмостферу, яку автору вдалося дуже добре передати.
Книжку я прочитала за один присіст, по дорозі з Одесси у Нью Йорк, що значить, що вона мені сподобалась:) Буду в Україні, ще Кокотюхи накупляю:)
7 з 10. Рекомендую:)

Немає коментарів:

Дописати коментар