суботу, 8 липня 2017 р.

Цинциннаті, Огайо - Королева Заходу (Cincinnati, OH - Queen City of the West)

Крім музею вивісок та великої кількості муралів у Цинциннаті, яке називають "Королевою Заходу", є ще багато чого подивитись: оглядовий майданчик, цікава архітектура, набережна, фонтани, мости..
Цинциннаті, Огайо (Cincinnati, OH)

Почнемо з оглядового майданчика, який знаходиться в Кар'ю Тавер (Carew Tower) - сорокадев'ятиповерховому хмарочосі, який був побудований у 1930 році.
Кар'ю Тавер. Цинциннаті, Огайо(Carew Tower. Cincinnati, OH)
Названий він так на честь Джозефа Кар'ю, якому колись належала мережа магазинів, що були розташовані на місці будівлі. Довгі роки хмарочос залишався найвищою будівлею в місті, аж поки у 2010 не побудували Грейт Амерікан Тавер(Great American Tower). Цей хмарочос має лише 41 поверх, але він вищий за Кар'ю Тавер на 20 метрів.
Грейт Амерікан Тавер. Цинциннаті, Огайо(Great American Tower. Cincinnati, OH)
Планувалось що Кар'ю Тавер буде "містом в місті", з готелем, магазинами, офісами, театром... та будівництво розпочали в дуже невдалий час, за місяць до краху біржі, який став початком Великої Депресії, тож не всі плани були втілені.
Цинциннаті, Огайо (Cincinnati, OH)
Цинциннаті часто називають першим суто Американським містом. Воно було засновано після Війни за незалежність, знаходиться в серці країни, а не на узбережжі, і є першим дійсно великим містом центру США.
Цинциннаті, Огайо (Cincinnati, OH)
У дев'ятнадцятому сторіччі Цинциннаті дуже швидко розвивалось і входило у десятку найбільших міст США за кількістю населення та показниками економіки. Парові кораблі та залізні дороги, добре розвинена промисловість, все це приваблювало як американців так і нові хвилі іммігрантів.
Центром міста є площа Фонтейн(Fountain Square), колись на цьому місті був індіанський курган, а після цього м'ясний ринок. В 1871 році тут зробили площу, на якій встановили фонтан, що став символом міста - Фонтан Тайлера Девідсона чи Дух Води (Tyler Davidson Fountain or The Genius of Water).
Фонтан Тайлера Девідсона чи Дух Води. Цинциннаті, Огайо (Tyler Davidson Fountain or The Genius of Water. Cincinnati, OH)
На площі розташовані готелі, ресторани, магазинчики, а взимку тут каток і ялинка. Фонтан висотою 13 метрів і зроблений з бронзи, взимку він не працює, як і всі фонтани, але все одно виглядає дуже гарно. Він присвячений річці Огайо, без якої не було б і міста, та воді загалом.
Фонтан Тайлера Девідсона чи Дух Води. Цинциннаті, Огайо (Tyler Davidson Fountain or The Genius of Water. Cincinnati, OH)
Через річку Огайо ведуть гарні мости, по одному з яких можна перейти на той бік і потрапити у штат Кентуккі. Ми так і зробили, обравши для прогулянки найкрасивіший міст - міст Джона А. Роблінга (John A. Roebling Suspension Bridge). На момент його побудови у 1866 році цей міст був найдовшим підвісним мостом у світі. Його довжина - 322 метри.
Міст Джона А. Роблінга. Цинциннаті, Огайо (John A. Roebling Suspension Bridge. Cincinnati, OH)
Потім ми ще погуляли по парку-наберіжній Смейл (Smale Riverfront Park), який гарно виглядав навіть узимку.
Міст Джона А. Роблінга. Цинциннаті, Огайо (John A. Roebling Suspension Bridge. Cincinnati, OH)

Взагалі Цинциннаті несподівано виявилось дуже приємним містом, яке чомусь оминають туристи. Можна буде ще якось заскочити влітку подивитись, впевнена, що воно виглядає ще краще.
Цинциннаті, Огайо (Cincinnati, OH)

Немає коментарів:

Дописати коментар