суботу, 29 липня 2017 р.

Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)

Cогертіз - невеличке, дуже миле місто у штаті Нью-Йорк. Воно трохи туристичне, але не занадто. Місто, оточене горами й розташоване на березі Гудзону, має що запропонувати відвідувачам, як тим хто любить природу, так і тим хто захоплюється мистецтвом чи історією.
Засноване місто було ще у 1667 році. Як в історії будь-якого міста були у нього і часи процвітання, і часи занепаду, та особливо великим місто ніколи не було, навіть зараз населення міста усього двадцять тисяч.
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)

Найбільшого розквіту місто зазнало на початку дев'ятнадцятого сторіччя, тут у 1825 році знайшли "блакитний камінь"(Bluestone), гірську породу незвичайного кольору, яку використовують для оздоблення. Саме з нього, до речі, зроблено Opus 40, про який я писала раніше. Також цим каменем вимощені вулиці Бостону і Куби, та прикрашені багато інших міст і будівель.
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)
Історична частина міста дуже гарно збереглась, і саме даунтаун Согертіз став першим центром міста у країні занесеним до Національного Реєстру Історичних Місць США.
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)
В Согертіз часто проводяться різноманітні фестивалі, виставки, концерти. Так кожного року тут проводять фестиваль вуличного мистецтва. Обирають якусь тему і встановлюють і прикрашають вулиці міста відповідно до цієї теми. Цього року темою фестивалю стали коники-гойдалки.
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)
Тридцять чотири скульптури було встановлено на вулицях міста, і одна в місцевому магазині горілчаних виробів "Town and Country Liquors" (тому що магазин є спонсором фестивалю).
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)
Всі коники по-різному розписані, і кожен по-своєму цікавий. Восени скульптури продадуть на аукціоні, частина виручених грошей піде до благодійних організацій, частина дістанеться художникам.
Cогертіз, Нью-Йорк (Saugerties, NY)
Дуже мені подобаються такі арт-проекти, вони навіть найнудніше місто оживляють і прикрашають. Всі тридцять пять коників ми не шукали, але значну частину їх таки побачили.
Согертіз нам дуже сподобалось. Гарне містечко. Можна заїжджати якщо прямуємо кудись на північ:)

Немає коментарів:

Дописати коментар