вівторок, 6 червня 2017 р.

Стріт-арт Цинциннаті, Огайо (Cincinnati, ОH)

Цинциннаті - місце куди обов'язково слід з'їздити усім хто любить вуличне мистецтво, такої кількості муралів в одному місті ще треба пошукати. Почалось усе у 2007 році, коли мер міста Марк Меллорі(Mark Mallory) відвідав Філадельфію - мекку вуличного мистецтва, у якій більш ніж 3000 стінописів. Це його дуже вразило і надихнуло на створення чогось подібного у Цинциннаті. Після повернення він звернувся до ArtWorks, благодійної організації, яка займається допомогою мистецьким проектам, освітою талановитих дітей, різноманітними творчими програмами, та працевлаштуванням художників і скульпторів, щоб вони створили по муралу в кожному з 52 районів міста.
Іграшковий спадок Цинциннаті. Цинциннаті, Огайо (Cincinnati Toy Heritage. Cincinnati, ОH)

Зараз мурали є у 42 районах міста і у 7-ми містечках поруч і їх загальна кількість - 132, менше ніж у Філадельфії, але теж разюча цифра.
Муралами проводять тури, але можна і самому гуляти, є карта на якій зображені найпопулярніші розписи у центрі міста. Усі 132 картини ми не побачили, та і не ставили такої мети, ми все-таки місто приїхали подивитись, а не тільки мурали.
Перший з побачених нами стінопис називається "На Рейні" (Over-the-Rhine: Into its Renaissance) і зображає, як не важко здогадатись, річку Рейн.
На Рейні. Цинциннаті, Огайо (Over-the-Rhine: Into its Renaissance. Cincinnati, ОH)
Назву цього муралу я не знайшла, хоч і дивно, такий гарний і великий
Стріт-арт Цинциннаті, Огайо (Street art. Cincinnati, ОH)
На муралі "Містер Тарбелл знімає капелюха" (Mr. Tarbell Tips His Hat) зображений Джим Тарбелл, політик і замісник меру міста Цинциннаті у костюмі "Арахісу" Джима Шелтона(Peanut Jim Shelton). Джим Шелтон теж був жителем міста і відомий тим, що продавав арахіс вдягнутий у капелюха і смокінг.
Містер Тарбелл знімає капелюха.  Цинциннаті, Огайо (Mr. Tarbell Tips His Hat. Cincinnati, ОH)
"Золота муза" (The Golden Muse), розпис на якому зображено фігуру з годинника який знаходиться у Художньому музеї Тафта (Taft Museum of Art)
Золота муза. Цинциннаті, Огайо (The Golden Muse. Cincinnati, ОH)
"Силач з Цинциннаті" (The Cincinnati Strong Man: Henry Holtgrewe) присвячений Генрі Холтгрів, іммігранту з Германії, підприємцю і жителю міста. Він був відомий своєю надзвичайною силою, одного разу він навіть підняв цілу бейсбольну команду, що і зображено на одній з панелей стінопису, який зроблений у стилі старих циркових афіш.
Силач з Цинциннаті.Цинциннаті, Огайо (The Cincinnati Strong Man: Henry Holtgrewe. Cincinnati, ОH)

Найсильніший чоловік Цинциннаті.Цинциннаті, Огайо (The Cincinnati Strong Man: Henry Holtgrewe. Cincinnati, ОH)
Наступний мурал називається "Мрія про морозиво" (Ice Cream Daydream), більше про нього нічого не відомо:)
Мурал "Мрія про про морозиво" Цинциннаті, Огайо (Ice Cream Daydream. Cincinnati, ОH)
Мурал "Енегрія і Грація"(Energy and Grace) - це картина місцевого художника Кіма Крауза(Kim Krause)
Мурал "Енегрія і Грація". Кім Крауз. Цинциннаті, Огайо. Energy and Grace. Kim Krause. Cincinnati, ОH
Про цей розпис нічого не знаю:)
Мурал. Цинциннаті, Огайо (Mural. Cincinnati, ОH)
Мурал "Свіжий Врожай" (Fresh Harvest) присвячений фермерству. Надихнули на нього класичні картини європейських художників. Автор - Джонатан Квін (Jonathan Queen).
Мурал "Свіжий Врожай". Джонатан Квін.Цинциннаті, Огайо (Fresh Harvest.Jonathan Queen. Cincinnati, ОH)
Цей мурал називається "Нема нічого кращого ніж дім" (No Place Like Home), дизайнер - Кентон Бретт (Kenton Brett). Ідея - показати що багато предметів, які ми сприймаємо як належне, є розкішшю для безпритульних людей.
"Нема нічого кращого ніж дім". Кентон Брет.Цинциннаті, Огайо(No Place Like Home. Kenton Brett.Cincinnati, ОH)
На муралі "Що відбувається в центрі" (What’s Happening Downtown) зображені жителі міста, що виглядають зі своїх вікон, щоб подивитись що ж коїться навкруги.
Мурал "Що відбувається в центрі". Цинциннаті, Огайо (What’s Happening Downtown. Cincinnati, ОH)
"Блакитні птахи" чи "Вдома", робота Чарлі Харпера(Homecoming (Blue Birds). Charley Harper), одного з найвідоміших і найуспішніших художників міста. Він працював у стилі мінімального реалізму,  він часто зображав на своїх картинах природу.
"Блакитні птахи" чи "Вдома".Чарлі Харпер. Цинциннаті, Огайо (Homecoming (Blue Birds).Charley Harper. Cincinnati, ОH)
Цей мурал називається "Марта, останній мандрівний голуб". Колись цих голубів було настільки багато, що коли вони пролітали над містами - ставало темно. Це був найчисельніший вид птахів у Америці. Внаслідок вирубки лісів і вживання голубів у їжу в промислових масштабах голуби почали вимирати. Попри усі зусилля зберегти цей вид, останній голуб Марта, померла у зоопарку міста Цинциннаті у 1914 році. Дизайн цього муралу належить Джону Рутвену (John A. Ruthven)
Марта,останній мандрівний голуб. Джон Рутвен. Цинциннаті, Огайо(Martha, the Last Passenger Pigeon. John A. Ruthven. Cincinnati, ОH)
Знову невідомий стінопис невідомого автора :)
Мурал. Цинциннаті, Огайо (Mural. Cincinnati, ОH)
"Стіл Цинциннаті"(Cincinnati’s Table) - сюрреалістична композиція з делікатесів їжі, летючих поросят і півня, на яку авторів надихнули натюрморти голландських художників.
Стіл Цинциннаті. Цинциннаті, Огайо (Cincinnati’s Table. Cincinnati, ОH)
На цьому муралі зображено Ніла Армстронга (Neil Armstrong). Його автор - дуже відомий вуличний художник Едуардо Кобра(Eduardo Kobra).
Армстронг. Едуардо Кобра. Цинциннаті, Огайо (Armstrong. Eduardo Kobra. Cincinnati, ОH)

Армстронг. Едуардо Кобра. Цинциннаті, Огайо (Armstrong. Eduardo Kobra. Cincinnati, ОH)
Ось і всі стінописи, які нам вдалось побачити. Може ще раз навідаємось колись і побачимо більше:), хоча, чесно кажучи, нам і цих вистачило.

Немає коментарів:

Дописати коментар