Рецепти, які я сюди записую, ніякої кулінарної чи літературної цінності не мають:) Просто бува щось зготую по рецепту, який знайшла десь в інтернеті, сподобається, хочу ще приготувати - а рецепт уже десь здимів. Починаю шукати, знаходжу схожий рецепт готую по ньому, а воно не таке:) Отже, рецепт пирога з яблуками (фото не моє, фото звідси, власне, рецепт теж)
Тісто
З приведених нижче інгредієнтів виходить два коржі (верхній і нижній) діаметром приблизно 20 сантиметрів
Інгредієнти:
2 з половиною склянки борошна
половина чайної ложки солі
склянка натертого охолодженого масла
½ склянки дуже холодної води
Приготування
Борошно і цукор змішати у великій мисці
Додати масло і перемішати (руками не особливо місити, “порубати” ножем)
Поступово додати воду
Швидко вимішати і покласти в морозилку на ніч чи на 4 години (я цього ніколи не роблю, на півгодинки закидаю в морозилку і все)
Начинка
Інгредієнти
приблизно півтори кілограми яблук
склянка цукру
¼ склянка борошна
чайна ложка меленої кориці
¼ чайної ложки мускатного горіха
2 чайні ложки масла
1 жовток
2 столові ложки масла
столова ложка молока
Приготування
Змішати цукор, муку, корицю і мускатний горіх.і
Висипати суміш у нарізані яблука (дольками), все добре перемішати, щоб яблука були рівномірно вкриті сумішшю спецій і цукру
Тісто розділити на дві частини, одна трошки більша. Розкачати тісто відповідно до форми і розміру жаровні. З більшої частини зробити дно і бока(низ повинен ще й трошки товщим бути). Викласти у форму яблука. Накрити другим коржем, заліпити краї. Зробити декілька дірочок ножем у верхньому коржі. Змішати жовток і молоко, помазати пиріг. Випікати 15 хвилин при температурі 220 C(425 F) градусів, потім зменшити температуру до 175 C(350 F) градусів і випікати ще 40-45 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар