суботу, 17 вересня 2016 р.

Монтана з вікна автомобілю: гори, простори, неймовірне небо та велика рогата худоба

Розсортувала фото, розіклала все по папочкам і зрозуміла, що в нас є купа фотографій, які ні до чого не стосуються, просто фотки з машини, з оглядових майданчиків, випадкові по суті, але саме вони, на мою думку, найкраще демонструють, яка вона Монтана очима туриста:)
У мене цей штат асоціюється в першу чергу з цією фото
Монтана (Montana)

Монтана - нескінченні пасовища, неймовірні відкриті простори і гори. Навіть назва штату пішла від іспанського слова montaña, що у перекладі значить гора. Неофіційна ж назва штату - Країна Великого Неба. Тільки опинившись там і побачивши ці простори на власні очі ми зрозуміли звідки така назва - там і справді Небо. Неймовірне просто. Синє, чи вкрите хмарами, величезне, воно всюди, обнімає і затягує у свою безодню... Скільки сягає око лише воно одне.
Монтана (Montana)
Монтана - четвертий за площею штат США, але за щільністю населення - 48. На квадратну милю там проживає у середньому лише сім(!!!) чоловік. Для порівняння, у Нью-Джерсі - на квадратну милю приходиться 1200 чоловік, у 171 раз більше.
Монтана (Montana)
Займаються монтанці в основному фермерством - вирощують тисячі корів та пшеницю. Також у Монтані видобувають вугілля, нафту, газ, заготовляють деревину та розважають туристів:) Я не думала, що Монтана настільки розвинена, уявляла собі її як Західну Вірджинію - ні поїсти нема де, ні переночувати, але Монтана приємно здивувала у цьому плані. Можливо далось взнаки те, що у Монтані знаходиться Національний парк Глейшир, та невеличкі частинки одного з найпопулярніших парків - Йеллоустоун. Містечка навкруги них повністю орієнтовані на мільйони відвідувачів, що приїжджають до них кожного року.
Корови Монтани (Montana's cows)
Поголів'я великої рогатої худоби у штаті набагато перевищує кількість людей. Не знаю в скільки разів, але думаю, що в десятки. До того ж дуже багато худоби випасається не у загонах, а на вільному випасі. Оленів, антилоп та косуль у штаті теж більше ніж людей, тож вони всюди і за ними треба уважно слідкувати, бо вони не дотримуються правил дорожнього руху:)
У штаті дуже багато броварень, які варять смачне пиво. Ми відвідали дві, броварню Flathead Lake Brewing Co, у місті Каліспелл (Kalispell, MT)
Flathead Lake Brewing Co, у місті Каліспелл (Kalispell, MT)
та Bayern  у місті Мізула (Missoula, MT).
Броварня Bayern  у місті Мізула (Missoula, MT)
Обидві нам дуже сподобались, і пиво смачне і кормлять добре. У Каліспеллі до цього ще й додаються прекрасні краєвиди на озеро Флетхед. Після перельоту через майже всю країну, дороги, музею, церкви і Будд, це було просто чудовим завершенням дня.
Озеро Флетхед, Монтана (Flathead Lake, MT)

Озеро Флетхед, Монтана (Flathead Lake, MT)
Потім ми ще прогулялись по Каліспеллу, який нас вразив тим, що був абсолютно порожнім. Машини стояли вздовж узбіч, але людей видно не було:) Як у будь-якому місті у західних штатах у Каліспеллі широкі вулиці, навіщо їм такі - не відомо, але їм є де розгулятись, тож чому б і ні:)
Каліспелл,Монтана (Kalispell, MT)

Каліспелл,Монтана (Kalispell, MT)
Якщо вже мова зайшла про дороги треба сказати про обмеження швидкості, у Монтані - на хайвеях максимальна швидкість 80 миль на годину(129 км/год), на другорядних дорогах 70-60 (112-96 км/год), у Нью-Джерсі на таких дорогах обмеження зазвичай не більше 45.
Монтана (Montana)
Зважаючи на те, що дороги часто там не дуже прямі, між зустрічними смугами нема ніяких відбійників, а вночі стоїть суцільна темрява, це спочатку не дуже комфортно, потім правда звикаєш:) Монтана (Montana)
Ще слід пам'ятати про корів, що вільно собі бродять, де хочуть, часто чорного кольору і дуже полюбляють узбіччя:)
Корови Монтани (Montana's cows)
На цьому оглядовий суммарний пост будемо вважати завершеним і перейдемо до розповідей про конкретні місця, які ми відвідали. Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар