середу, 4 листопада 2015 р.

Ніл Гейман - Короткі історії

За що я люблю Геймана, це за вміння створити казку з найпростішої історії. Його розповіді наче і дитячі, але дуже дорослі. Вони примушують посміхатись, але в чомусь дуже жорстокі. Милі і добрі історії за якими часто стоїть щось страшне. Вони дуже близькі до реальності, але світ якийсь в них трохи шиворіт-навиворіт.
Одна з моїх найулюбленіших розповідей "Вовки в стінах" ("Wolves in the Walls"). Надихнув Геймана на написання оповідання страшний сон що наснився його доньці. Як не важко здогадатись, сон був про вовків в стінах. Головна героїня розповіді, Люсі, чує що в стінах її старого будинку щось скребеться, пізніше вона з'ясовує що це щось - вовки. Люсі намагається попередити своїх батьків, але їй ніхто не вірить. Аж от одного дня вовки вийшли із стін і захопили будинок...

"День, коли я обміняв свого батька на дві золоті рибки" (The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish), ще одна дуже дитяча історія, в її основу лягла давня і популярна в багатьох культурах історія про те, як хтось обміняв щось і потім виявляється, що це щось (або хтось) йому дуже потрібне. Головний герой нашої казки поміняв свого батька на дві золоті рибки, все одно батько тільки сидів і читав газетку, ні на що не звертаючи уваги. Та нажаль насолодитись рибками не вдалось - додому прийшла мама і послала хлопчкика з його сестрою шукати тата:)
Розпатлане волосся (Crazy Hair) - віршик, в якому розповідається про те, що можна знайти в дуже заплутаному неохайному волоссі. Часом знахідки є дуже несподіваними.

Кориця(Cinnamon) - як завжди, страшно гарна чи гарно страшна казка:) В ній йдеться про принцесу у якої замість очей були перлини. Любить автор щось з очами робити, то він гудзиками їх замінює, то дорогоцінностями.

Немає коментарів:

Дописати коментар