вівторок, 17 лютого 2015 р.

Mither Mages Series, Orson Scott Card

Я потихеньку перетворююсь у експерта по підлітковому фентезі:) Навіть уже сайт бібліотеки автоматично радить, що-небудь з цього жанру:) Щойно закінчила слухати дві книги Орсона Скотта Карду з серії Mither Mages. Українського чи російського перекладу цих книг нажаль ще нема, а в мене щось виникли проблеми з перекладом назви серії:)

Ще одна проблема - книжок загалом буде три, але зараз є тільки дві: "Втрачені Ворота" ("Lost Gate") і "Злодій, що вкрав Ворота"("The Gate Thief"). Третя - зараз у процесі. Книги дуже повязані між собою і, звісно, друга книжка закінчується на найцікавішому місці:)
Головний герой історії хлопчина Денні Норс, він живе собі у Флоріді у звичайнісінькій сім’ї звичайних богів. Єдине що вирізняє його з поміж його божественних родичів - відсутність будь яких магічних талантів. Згодом Денні випадково з'ясовує що це зовсім не так, в нього є талант - він Майстер Воріт. Він вміє робити телепорти-ворота у нашому світі і між нашим та іншими світами. Ці ворота не тільки дозволяють миттєво переміщуватись у просторі, а й лікують всі хвороби і рани, і, що найважливіше для богів, збільшують магічну силу тих.
Здавалось би все повинно було б бути у хлопця добре після того як він взнав про свої здібності... але... колись давно всі боги домовились вбивати Майстрів Воріт, якщо такі з'являться в їхньому роду, а все через Локі, який колись вкрав всі ворота. Дені не залишається нічого іншого як тікати світ за очі.
Ну а далі як заведено в підліткових фентезі - пошуки друзів, перше кохання, навчання основам магії і боротьба добра зі злом. Цікаво, що зло тут не таке вже і зло, ті хто спочатку здавались ворогами можуть легко стати друзями і навпаки.
З нетерпінням чекаю на останню книжку, бо дуже хочеться взнати чим же все закінчилось.
Оцінка 7 з 10.

Немає коментарів:

Дописати коментар