понеділок, 12 березня 2018 р.

Західний Корк. Сем Бангі. Дженніфер Форд. (West Cork. Sam Bungey, Jennifer Forde)

Останнім часом усі сервіси, що продають фільми, музику, книжки намагаються створити якомога більше унікального контенту, щоб привабити користувачів та міцно підсадити їх на гачок. Amazon, YouTube та Netfix знімають фільми, а Audible стало випускати власні аудіокнижки. Одну з перших таких книг вони вирішили роздати безкоштовно усім охочим (як наркодилери першу дозу). Я люблю книжки, люблю їх слухати й люблю детективи, тож радо скористалась цією можливістю (на їх платний сервіс все одно не підписалась - слухаю ті ж самі книжки користуючись міською бібліотекою)

"Західний Корк" - документальна книга-розслідування надзвичайно жорстокого вбивства Софі Тоскан де Плантіер(Sophie Toscan du Plantier), яке сталось у місті Скалл, Західний Корк, Ірландія(Schull, West Cork. Ireland).
До цієї страшної події Скалл було дуже тихим місцем, де ніколи нічого не траплялось, не зачинялись двері, всі вірили одне одному, але трагедія все змінила. Тієї ночі перед Різдвом обірвалось не лише життя молодої і талановитої жінки й мирне існування містечка, а й було зруйновано життя Яна Бейлі (Ian Bailey), місцевого невдахи-журналіста.
Усе місто переконане що Бейлі, який неодноразово бив свою жінку, мав проблеми з алкоголем, був схожий за описом на невідомого чоловіка, якого бачили поблизу вбивства і не мав алібі, і справді вбив Софі. Та попри те, що його двічі арештовували, переконливих доказів причетності Яна Бейлі до злочину так і не знайшли. Як і не змогли зняти з нього всі підозри.
Автори книги намагаються зрозуміти, що ж таки сталось тієї ночі, двадцять два роки назад. Вони розмовляють з різними людьми, включаючи Яна та родичів загиблої, порівнюють покази свідків та знайомлять нас з думками експертів та різноманітними версіями подій.
Вбивство так і залишилось нерозкритим, хоч поліція двох країн, численні журналісти, приватні детективи та просто цікаві неодноразово намагались докопатись до суті. Вбивця, ким би він не був, так і залишився непокараним.
Книжка дуже цікава і дуже якісно зроблена. Єдине що дратувало, що вона складається з кількох "епізодів", на початку і на кінці кожного з яких кажуть хто автори та іншу інформацію про книжку. Іноді дратувало, та дарованому коню в зуби не заглядають. Рекомендую.

Оцінка 7 з 10.

Немає коментарів:

Дописати коментар