пʼятницю, 8 липня 2016 р.

Міст Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Bridge, WV)

Раніше щоб пересікти повноводну і широку Нью-Рівер треба було витратити 45 хвилин - довго спускатись звивистою дорогою в ущелину, вниз до річки, потім міст переїхати, а потім іще і підніматись. Зараз, щоб подолати ту ж саму відстань, треба витратили лише одну хвилину. Це стало можливим завдяки дуже гарному мосту Нью-Рівер-Гордж(New River Gorge Bridge).
Міст Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Bridge, WV)

Потреба у мості була дуже нагальною, треба було і грузи  переправляти і туристів заманювати у ці дикі місця:) Тож у 1974 році було вирішено - мосту бути. Побудували його всього за три роки і ввели у експлуатацію 22 жовтня 1977. З тієї пори кожен жовтень всі охочі приїздять сюди, щоб з пафосом відсвяткувати день народження мосту різноманітними екстремальними способами - стрибками з банджо, дюльфером і т.д
Краєвид з мосту Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Bridge, WV)
Проект мосту був розроблений компанією Майкл Бейкер (Michael Baker Company) і побудований під керівництвом Клеренса Кнудсена(Clarence V. Knudsen).
Міст має найдовший стальний проліт у західній півкулі і є третім за висотою у Америці.  Довжина моста - 924 метри, висота над річкою - 267 метрів.
Виглядає він дуже гарно, але якось як "не звідси", наче його у фотошопі домалювали. Як неважко здогадатись міст Нью-Рівер-Гордж - одне з найбільш популярних для фотографування місць у Західній Вірджинії, його навіть на двадцятип'ятицентовій монеті присвяченій штату надрукували.
Міст можна побачити з кількох точок. Найлегший спосіб - спуститись до оглядового майданчика біля туристичного центру. Хоч ми вже і ледь тримались на ногах після бродіння навкруги озера та по місту-привиду, таке ми пропустити не могли, тож ми все одно пішли подивитись. Вниз було йти легко, нагору - не дуже.
Міст Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Bridge, WV)
Наступного дня, зі свіжими силами, ми вирішили подивитись на міст з іншої точки зору і скористались порадою паркового рейндждера та пройшлись по стежині Лонг Поінт. Вона веде до природнього оглядового майданчика - довгого виступу у каньйон, з якого відкриваються неймовірні краєвиди на ущелину, річку та міст.
Стежка Лонг Поінт, Парк Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Park, WV)
 Стежка трошки нуднувата - знову йдеш собі по лісу два з половиною кілометри без усяких розваг. Просто у нас вдома такі самі ліси, тож нічого нового...Єдина різниця це рододендронові хащі, ніколи не думала що вони такі великі можуть рости.
Стежка Лонг Поінт, Парк Нью-Рівер-Гордж, Західна Вірджинія (New River Gorge Park, WV)
Ще у лісах Західної Вірджинії росте мій улюблений отруйний плющ та звичайна кропива, тож краще уважно дивитись куди ставиш ногу і до чого доторкаєшся:) Міст знаходиться у однойменному парку  Нью-Рівер-Гордж, тож там безліч інших стежок по яким можна блукати не один день. У нас не було так багато часу, тож ми поїхали до наступного міста-привида, yf які багата Західна Вірджинія.




Немає коментарів:

Дописати коментар