неділя, 20 квітня 2014 р.

Паска

Напекла пасочок в цьому році, вирішила рецепт записати, бо я скористалась середнім полегшеним варіантом кількох рецептів. Вийшло наче непогано, досить швидко і під силу навіть мені:)
Паска

Інгредієнти
1 кг борошна
0,5 літра молока
6 яєць
300 г масла
1 скл. цукру
2 пакетика сухих дріжджів
1 скл. родзинок
1 ч.л. ванільного цукру (або кілька крапель есенції)
баночка готової глазурі


  1. Cухі дрідджі розчинити так, як вказано на упаковці:) 
  2. Змішати 0,5 кг борошна, молоко і дріжджі
  3. Вимішати тісто, накрити і поставити підходити в тепле місце
  4. Коли тісто підніметься удвічі додати 1 склянку цукру розмішану з жовтками і ванільним цукром. Розмішати.
  5. Додати до тіста розтоплене масло. Розмішати
  6. Збити білки, додати їх у тісто, розмішати.
  7. Додати ще півкіло борошна. Вимішати. Якщо тісто занадто рідке, або пристає до рук, додати ще трошки борошна. 
  8. Ставимо тісто в тепле місце
  9. Коли тісто збільшилось удвічі додаємо родзинки (перед тим як їх додавати треба їх обсипати мукою). Знову вимісити тісто. 
  10. Застеляємо форми папером для випікання. 
  11. Коли тісто збільшиться вдвічі заповнюємо форми тістом на третину, накриваємо, чекаємо поки воно знову підросте.
  12. Розігріваємо духовку до 180-190 градусів.
  13. Над пасками прошептати молитву, перехрестити, і обережно поставити в духовку
  14. Випікати 35-50 хвилин, залежно від розміру паски, чим більша - тим довше її треба пекти. 
  15. Коли готові паски охололи прикрасити їх гразурью і кольоровою посипкою