1 кг борошна
0,5 літра молока
6 яєць
300 г масла
1 скл. цукру
2 пакетика сухих дріжджів
1 скл. родзинок
1 ч.л. ванільного цукру (або кілька крапель есенції)
баночка готової глазурі
- Cухі дрідджі розчинити так, як вказано на упаковці:)
- Змішати 0,5 кг борошна, молоко і дріжджі
- Вимішати тісто, накрити і поставити підходити в тепле місце
- Коли тісто підніметься удвічі додати 1 склянку цукру розмішану з жовтками і ванільним цукром. Розмішати.
- Додати до тіста розтоплене масло. Розмішати
- Збити білки, додати їх у тісто, розмішати.
- Додати ще півкіло борошна. Вимішати. Якщо тісто занадто рідке, або пристає до рук, додати ще трошки борошна.
- Ставимо тісто в тепле місце
- Коли тісто збільшилось удвічі додаємо родзинки (перед тим як їх додавати треба їх обсипати мукою). Знову вимісити тісто.
- Застеляємо форми папером для випікання.
- Коли тісто збільшиться вдвічі заповнюємо форми тістом на третину, накриваємо, чекаємо поки воно знову підросте.
- Розігріваємо духовку до 180-190 градусів.
- Над пасками прошептати молитву, перехрестити, і обережно поставити в духовку
- Випікати 35-50 хвилин, залежно від розміру паски, чим більша - тим довше її треба пекти.
- Коли готові паски охололи прикрасити їх гразурью і кольоровою посипкою
Немає коментарів:
Дописати коментар