суботу, 17 червня 2017 р.

На маяк (Saugerties Lighthouse, NY)

"Чи справді там є маяк?"- запитала у нас парочка, яку ми зустріли дорогою з маяка. Питання нас не здивувало, коли ми йшли туди теж сумнівались, бо стежка до маяка місцями не виглядає як стежка, а очеретяні хащі надійно ховають його від людських очей аж поки раптом він не виринає прямо перед тобою. Маленький будиночок з червоного каміння та невисока башта самого маяка знаходяться на маленькому острівці, до якого веде дерев'яний місток. Куди не глянь - мальовничі краєвиди Гудзону. Тихо плескається вода, пригріває сонечко.
Маяк Согертіс, Нью-Йорк. США (Saugerties Lighthouse, NY)

Не дивно, що маяк, який називається Согертіс(Saugerties Lighthouse), став місцем яке одноголосно найбільше сподобалось усім за усю нашу подорож.
Маяк Согертіс, Нью-Йорк. США (Saugerties Lighthouse, NY)
До нього не так далеко їхати, а потім не так вже й далеко йти, від парковки до маяка лише півмилі, але коли туди приходиш здається що ти десь за тисячі кілометрів від цивілізації. До того ж там якось так тихо і так спокійно, що хочеться просто сісти й сидіти.
Маяк Согертіс, Нью-Йорк. США (Saugerties Lighthouse, NY)
Маяк побудували у 1869 році, на місті старого маяка 1838-го року. Він служив у Береговій охороні США до 1954 року, а потім пішов на пенсію. Маяк деякий час був нікому не потрібним, аж поки у 1986 році його не викупили, відновили й перетворили на міні-парк-музей-готель. У готелі всього дві кімнати і вони заброньовані аж до кінця цього року. Зараз можна бронювати готель на наступну зиму. Поки що найближча доступна дата - 4 січня 2018 року.
Маяк Согертіс, Нью-Йорк. США (Saugerties Lighthouse, NY)
Ми досить довго просто тихенько сиділи на сонечку та дивились на Гудзон підсвічений сонцем що заходило. Йти не хотілось, але кімнату ми не зарезервували, і поночі продиратись через хащі теж не хотілось, тож довелось йти назад. Сподіваюсь ми ще якось туди заскочимо, дуже там гарно.

Немає коментарів:

Дописати коментар