неділю, 7 червня 2015 р.

Солодка Даруся, Марія Матіос

Солодка Даруся(драма на три життя) - один із найвідоміших романів Марії Матіос. З перших сторінок книжки стає зрозуміло, що нічим хорошим ця історія не закінчиться, чи не почнеться, дивлячись з якого боку до неї підходити. Хтось колись сказав, що "читати Кафку, як на власному похороні стояти", так от ця книга з тієї з серії. Як і більша частина всієї української літерарури. Відкриваєш - починаєш читати і розумієш що далі буде тільки гірше.

Книга складається з трьох частин. Перша частина: "Даруся. Драма Щоденна" - розповідає нам про саму Дарусю. Даруся - місцева навіжена в маленькому закарпатському селі. Її всі вважають дурною і німою. Але насправді вона зовсім не німа, дурною я б теж її не назвала, але вона має дуже багато психологічних проблем, таких що вимагають лікування, а не просто походів до психолога. Даруся не любить цукерок, від них у неї починаються страшні приступи болю.
У другій частині - "Іван Цвичок. Драма попередня", ми знайомимось з Іваном, якого теж вважали дивним. Жив він з того, що робив дримби і ходив по наймах, аж поки не зустрів Дарусю, яка дуже припала йому до душі. Та чуже щастя часто не дає покою людям, навіть якщо щастя дуже сумнівне, та людей можна тільки пожаліти. Тому історія Івана та Дарусі стала для них обох ще одним випробуванням.
Остання частина книги - "Михайлове чудо. Драма найголовніша" дає нам відповіді на всі питання. Це історія Дарусиних батьків, які просто кохали одне одного і знати не хотіли про жодні політичні події та зміни влади. Та випадок вирішив усе і жорна історії прокотились по їх сім'ї з усієї сили, прихопивши за собою і Дарусю.
Моя оцінка 8 з 10.




Немає коментарів:

Дописати коментар