неділю, 2 грудня 2018 р.

Пряникові будиночки - 2018

Двадцять сім років поспіль в ботанічному саду Моррістауна проводиться виставка - конкурс пряникових будиночків. В ньому можуть брати участь усі охочі, основна і єдина умова - власне виготовити пряниковий будиночок.
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)
Традиція виготовляти з пряників будиночки почалась у Німеччині, в 1800 роках. Кажуть, що пекарів на це надихнула відома казка "Гензель і Гретель". Пряникові будиночки стали дуже популярними, особливо як Різдвяна прикраса.
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)
В Америку ж цю традицію, як не важко здогадатись, привезли іммігранти з Німеччини, спочатку це стало популярним в Пенсильванії, а потім розповсюдилось усією країною і поступово стали невіддільною частиною Різдва.
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)
Обов'язковою умовою для виготовлення пряникового будиночка є те, що всі його частини повинні бути їстівними, але зазвичай будиночки ніхто не їсть. Справа в тому, що вони більше використовуються як прикраси, тож можуть стояти і кілька днів, і навіть пару тижнів, а гризти черстве печиво чи ласувати несвіжим кремом охочих не багато знаходиться. 
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)
Конкурси і виставки пряникових будиночків проводяться в багатьох містах країни. Fairmont і St. Francis готелі у Сан-Франциско будують неймовірні споруди з пряників, які приваблюють тисячі туристів, але всіх переплюнули ласуни з Норвегії, що кожного року будують ціле пряникове місто Pepperkakebyen
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)

Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)
В Моррістауні все було набагато скромніше, але все одно нам сподобалось. Було цікаво роздивлятись як складні роботи дорослих, так і простенькі, але милі дитячі будиночки. 
Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)

Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)

Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)

Пряникові будиночки (Gingerbread Wonderland 2018)

Немає коментарів:

Дописати коментар