неділю, 11 лютого 2018 р.

Берлінгтон, Вермонт

Берлінгтон - найбільше місто штату Вермонт. Попри цей статус в ньому постійно проживає лише 42 тисячі жителів. Розташоване воно біля озера Шамплейн(Champlain), тож є популярним місцем для відпочинку. До того ж у Берлінгтоні знаходиться Університет Вермонту (University of Vermont), найбільший у штаті аеропорт, найбільший госпіталь Вермонту і Шамплейн Коледж, тож там завжди дуже людно в порівнянні з усією іншою територією штату. Озеро Шамплейн. Берлінгтон. Вермонт (Lake Champlain. Burlington, VT)

Існує дві версії походження нави міста. Перша - що його так назвали на честь Річарда Бойла, третього графа Берлінгтона, а друга що на честь сім'ї Берлін, яка жила в Нью-Йорку і якій належали великі угіддя в містах поблизу. Засновано Берлінгтон у 1785-му році й першим постійним його жителем став Стівен Лоуренс (Stephen Lawrence) та його родина.
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
Озеро сприяло розвитку міста, особливо після того як побудували Шамплейн, Ері та Шамблі канали у 1820-х роках. Тут було багато верф, бурхливо велась торгівля, процвітало виробництво, та заготівля лісу.
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
Коли до міста прийшла залізна дорога воно стало дуже заможним, тут будували маєтки багаті та успішні, тому в ньому цікава архітектура, гарні Вікторіанські будинки, червоні індустріальні будівлі дев'ятнадцятого сторіччя, милі екземпляри архітектури Нової Англії. В наші дні Берлінгтон майже завжди входить в переліки найкрасивіших міст США.
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
У 1978 році тут була заснована дуже популярна в Америці марка морозива Ben & Jerry's. Розпочали вони свій шлях до загальнонаціонального визнання скромно, почавши продавати морозиво на звичайній і нічім не примітній заправці. Самої заправки вже не існує, але на її місці встановлено пам'ятний знак.
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
Центр міста - торговельна зона Черч-стріт Church Street Marketplace). Це досить велика пішохідна зона, де знаходиться купа магазинів, кав'ярень, ресторанів та галерей. Тут проводяться фестивалі, паради, ярмарки. Це місце знаходиться в історичному районі міста, тож ним просто приємно пройтись, все навколо миле та "новоанглійське"
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
Навпроти міської адміністрації в Берлінгтоні можна побачити величезну мапу світу, та викладені цеглинами лінії широти та довготи на яких знаходиться місто.
Берлінгтон. Вермонт (Burlington, VT)
Не обійшла місто і мода на стінописи. Дуже гарний мурал з колібрі, автором якого є молода художниця Мері Лейсі(Hummingbird. Mary Lacy), прикрашає одну зі стін у центрі міста.
Колібрі. Мері Лейсі. Берлінгтон. Вермонт (Hummingbird. Mary Lacy. Burlington, VT)
Ми у Берлнігтоні були зовсім недовго, бо зупинялись там лише щоб розім'ятись та повечеряти на шляху до Канади, тож лише прогулялись узбережжям озера, та трохи центром. Дуже розчарувались в ресторанах та кафе, яких судячи з усього недостатньо для кількості людей, які хочуть їсти:) У всіх місцях з гарними відгуками треба було чекати годину, у місці де не треба було так довго чекати мене дуже розізлив персонал, тому ми звідти пішли, а в місці де відгуки були не дуже їжа виявилась гіршою ніж відгуки. Тож їсти у Берлінгтоні не рекомендую, якщо ви не замовили столик заздалегідь. Та наперекір цьому, я думаю що треба буде ще якось завітати до цього міста. Впевнена, що ми багато чого не побачили, бо спішили й були занадто голодні, щоб повністю ним насолодитись

Немає коментарів:

Дописати коментар