понеділок, 2 квітня 2018 р.

Роги. Джо Хілл. (Horns. Joe Hill)

Джо Хілл можливо ніколи не стане ні такими відомим як його батько Стівен Кінг, і, скоріше за все, ніколи не буде писати на такому ж рівні (цікаво йому Стівен Кінг допомагає чи ні).
Попри це книжки Хілла хоч і не шедеври, але якісні, достатньо лякають, мають сюжет і цікавих героїв. Тверда четвірка, як казали у школі.

У 2013 му році на основі цієї книги навіть зняли фільм з Деніелом Редкліффом у головній ролі, треба буде, мабуть, глянути.
Одного погожого ранку головний герой книги Іг Перріш прокидається у паскудному настрої. Його самопочуття ще гірше - вчора він занадто багато випив. На превелике здивування Іга крім стандартних симптомів похмілля у нього ще і роги виросли. Так справжнісінькі роги, на лобі.
Крім фізичного дискомфорту роги ще надали головному герою і надзвичайні можливості - всі хто їх бачить починають розказувати Ігу свої найпотаємніші бажання і найбільші секрети. Роги провокують на найгірші вчинки й пробуджують найогидніші бажання, начебто сам диявол спонукає на їх втілення.
Іг вирішує скористатись таким несподіваним і не дуже очікуваним подарунком долі щоб знайти вбивцю своєї коханої дівчини Меррін. Рік тому її зґвалтували й жорстоко вбили, самого ж Іга звинуватили у вбивстві. Через відсутність доказів його відразу відпустили, але його ім'я так і залишилось заплямованим, а життя було зруйновано. Поліція так і не знайшла справжнього вбивцю, вони навіть не дуже і намагались, бо були переконані що це справа рук Іга Перріша.
Головний герої поринає у розслідування, відкриваючи одне за одною таємниці й неприємну правду про свою сім'ю та друзів.
Книжка не вражає оригінальністю чи новизною, але це не якась неякісна поробка. Я ніколи не буду її перечитувати чи заносити в списки своїх улюблених книг, але було цікаво, місцями огидно, місцями страшнувато, а що ще треба від книжки у стилі горор. Оцінка 6,5 з з 10.




Немає коментарів:

Дописати коментар