четвер, 7 березня 2019 р.

Маяк Пеггіс-Поінт — один з найбільш фотографованих маяків світу (Peggy's Cove, Nova Scotia)

Якщо почати шукати в інтернеті фотографії канадської провінції Нова Шотландія, в першій десятці, сто відсотків, буде фотографія невеликого білого маяка з червоним верхом, що стоїть на великих гранітних брилах. Це маяк Пеггіс-Поінт (Peggys Point Lighthouse). Він є одним з найбільш фотографованих маяків не тільки Північної Америки, а й світу. Стоїть він на вході до затоки святої Маргарити (St. Margarets Bay), і допомагає кораблям орієнтуватись біля небезпечних берегів уже понад сто років. Маяк побудували тут ще у 1914 році, замість дерев'яної халупки з ліхтарем на даху, яка була тут до цього. Маяк працює, тож він належить Канадській Береговій Охороні.
Надзвичайна любов фотографів до маяка пояснюється ще тим, що знаходиться він в одному з найкрасивіших місць Нової Шотландії, на півострові Чебукто(Chebucto). Саме такою я собі уявляла Нову Шотландію, коли ми тільки планували поїздку туди — величезні гранітні брили, низькі хвойні дерева, мох, синій океан...
Поруч з маяком знаходиться інша туристична принада, невелике рибальське поселення Пеггіс-Ков (Peggy's Cove). Засноване це селище було ще у 1811 році, коли тут поселились шість сімей, що іммігрували з Німеччини. Назва села перекладається як "Бухта Пеггі" і існує дві версії, ким же саме була ця Пеггі.
Перша, що Са́мюель де Шампле́н назвав так бухту на честь своєї матері Маргарет (скорочено Пеггі), друга, що колись трапилась корабельна аварія, вижити в якій вдалось лише одній дівчинці. Вона від стресу забула своє ім'я. Сім'я, яка її підібрала і виходила, назвала дівчину Пеггі, тож ім'я причепилось спочатку до неї, потім до бухти де її знайшли, а потім і до поселення.
Пеггіс-Ков ще до появи всіляких тревел-блоггерів та інстаграмерів дуже полюбляли художники та інші творчі люди. І природа тут гарна і селище дуже мальовниче: яскраві будиночки, човни, риболовне знаряддя.

Тож місце стало відомим завдяки картинам. Як тільки сюди дісталась цивілізація у вигляді хороших доріг, до Пеггіс-Ков хлинули туристи. Канадська влада вчасно зрозуміла, що якщо не захистити це дивовижне місце законом, то через кілька років його ніхто не впізнає, тож тут діють дуже суворі закони щодо забудівлі, обмеження хто тут може оселитись та природоохоронні укази.
Саме завдяки цьому село виглядає наче воно застрягло в часі попри тисячі туристів. До речі, якщо хочете насолодитись самотністю, то це у вас не вийде — людей там дуже багато. Це, правда, чомусь не заважає, всім вистачає місця, єдине що з парковкою може бути важкувато. А так навколишня краса настільки захоплює, що людей перестаєш помічати, до того ж більшість туристів знаходяться безпосередньо біля маяка, якщо ж відійти трохи далі то вже нікого і нема. Так що рекомендую. Дуже.

Немає коментарів:

Дописати коментар